Оферти за евтина почивка и забележителности на остров Родос в Гърция

Родос Гърция е най-големият остров от Додеканезите в Гърция (Додеканезките острови) и е разположен в източната част на Егейско море, близо до Турция.

почивка на остров Родос Гърция

Остров Родос е известен в цял свят със Родоския колос, едно от седемте чудеса на света. Родос е един от най-красивите острови на Гърция, топ дестинация наред с островите Санторини и Миконос.

Средновековният град в Родос, Венецианският замък, многото византийски църкви, Акропола на Древен Родос, Седемте извора, археологическият обект до Линдос, Долината на пеперудите, живописните селца, плажове и музеи привличат хиляди посетители всяка година.

Крайбрежната линия на Родос Гърция е украсена със златни пясъци, скалисти плажове и кристални води.

Сред по-известните селища на остров Родос в Гърция са град Родос (столицата), Фалираки (курортен град), град Линдос (известен с многото си хотели, клубове, барове, ресторанти, магазини...), Хараки, Пефкос, Архангелос, Афанду, Коскину, Ембона, Атавирос, Парадиси и Трианда.

Главното летище в Родос - Диагора е едно от най-големите в Гърция.

Родос Гърция е добре свързан с другите големи градове и гръцки острови, както и с европейските столици чрез чартърни полети.

Сред най-посещаваните туристически забележителности на Родос Гърция са:

* Акрополите в Линдос и град Родос;
* Древните градове Ялисос и Камирос;
* Археологическия музей в Родос;
* Губернаторския дворец;
* Пощата;
* Приюта Света Екатерина;
* Венецианските замъци край Монолитос и Критиния.

Ако имате възможност да посетите Гърция и достатъчно време да се запознаете с нейните забележителности и неповторима красота, непременно не забравяйте да разгледате офертите с промоционални намаления за евтини почивки при ранни записвания и резервации за пакети със самолет или автобус, ол инклузив круизи и да посетите остров Родос в Гърция, особено през лятото.

Популярни публикации от този блог

Остров Родос - ранни записвания за евтина почивка лято 2020